دكتر محمد تقي رهنمايي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: هنگامي كه تورم در جامعه اي افزايش پيدا مي كند ، نمي توان اولويت هايي همچون مسكن ، تغذيه ، پوشاك ، بهداشت و... را از سبد خانوار حذف كرد اما مقوله سفر و گردشگري و مسافرتهاي توريستي چيزي است كه به راحتي بدليل مشكلات اقتصادي خانواده ها ، حذف شده و از آن صرف نظر مي شود.
كارشناس جهانگردي تاكيد كرد: در كشورهاي صنعتي برعكس ايران ، سفرهاي توريستي از اولويتهاي زندگي روزمره به حساب مي آيد و مردم اين كشورها تحت هيچ شرايطي سفر را حذف نمي كنند و براساس قانوني كه در اين كشورها وجود دارد كارمندان 11 ماه كار كرده يك ماه تعطيل هستند البته حقوق 12 ماه را دريافت مي كنند و دولت معادل حقوق يك ماه آنها را نيزبه عنوان هزينه مسافرت به آنها پرداخت مي كند و تورم در اين كشورها باعث حذف سفر نمي شود بلكه تاثيرتعديلي و كوتاه شدن مدت سفرشان را دارد.
رهنمايي گفت: براساس آمارهاي سازمان مديريت و برنامه ريزي گردشگري در سبد خانوار ايرانيان نقشي ندارد و تعريف نشده است به همين دليل است كه خانواده هاي ايراني نيز به آن توجهي نمي كنند و در صورت بروز مشكل به سرعت اقدام به حذف آن مي كنند بنابراين هيچ گاه نمي توان سهم گردشگري را در سبد خانوار ايراني مشخص كرد.
وي به آمارهاي گردشگري در كشور اشاره كرد و افزود: تاكنون هيچ مرجعي براي ارايه آمار درست در اين زمنيه وجود نداشته و آمارهاي ارايه شده نيز تعداد توريستهاي ورودي را نشان نمي دهد بلكه گوياي تمام مسافران عبوري از كشور است.
نظر شما